2024. március 13., szerda

Hogyan  boldoguljunk könnyebben külföldön?

 

1., Mindannyian ismerjük az érzést, hogy amikor elhagyjuk hazánkat, minden olyan idegen, hiányoznak a megszokott dolgok, szokások. Ilyenkor könnyedén tudjuk sorolni mi az ami nem tetszik. Arra biztatlak, hogy keresd tudatosan a pozitív dolgokat. Mi az  ami itt jobban működik? Milyen tudásodat tudod itt jobban érvényesíteni? Mi az ami miatt megéri itt maradni?

2.,  Panaszkodásban nagyon jók vagyunk mi magyarok, amint találkozik két hazánkfia, nagy eséllyel elindul a sopánkodás. Menjünk  tudatosan ellene és kérdezzük a másikat, hogy tud –e olyan boltot ahol érett gyümölcsöt, vagy ehető kolbászt lehet kapni, vagy milyen kikapcsolódási lehetőséget ismer?  Panaszkodás

3., Vannak még olyan tulajdonságaink amik verhetetlenek, mutassuk meg őket. Pl.  a kreatívitásunk vagy a  híres vendégszeret a magyar konyhával párosítva, egy visszautasíthatatlan ajánlat. Hívd  meg a szomszédot, a gyerekek barátjának szüleit, vagy vigyél kóstolót a munkahelyedre.

4., Hozzd el ami hiányzik. Ha a magyar élelmiszerek hiányoznak keressünk magyar  boltot, vagy beszállítót. Ha a társaság akkor rendezz alkalmakat érdeklődésednek megfelelően. Nekünk legjobban a család és a barátok hiányoztak, ezért szeretettel hívjuk meg őket, főleg ünnepi eseményekre, mint az iskolakezdés.

5. Sokak kötnek barátságot más nemzetiségűekkel akik talán jobban értik a kulturális különbözőségeinket. A törökök, igazán értékelik a gyerekeket és mindig rácsodálkoznak a sok történelmi hasonlóságunkra J

6., Keress hobbit, legyen az sport vagy fényképészet, itt mindenre van egy egyesület, ha még sem találsz, akkor szervezz te embereket magad  köré!

7., Több itt élő kisebbséget éri az a vád, hogy gettosodik, micro közösségeket teremtve zárkoznak be. Legyetek nyitottak a helyi kultúrára, történelemre. Kérdezzetek, olvassatok utána ünnepeknek, név eredeteknek, mert olyan érdekes történetek kerülnek elő, amit nem is vártatok. A szokások megértése, pedig sok félreértést megelőzhet, és segít beilleszkedni.

8., A nyelv ismerete megkerülhetetlen. Jobban tudtok tájékozódni, magabiztosabban kommunikálni, beilleszkedni. A lehetőségeitek a nyelvtudásotokkal együtt folyamatosam sokszorozódik.


Örülök, ha tudtam adni ötletet! Jól esik ha visszajelzel ha valami tetszett vagy ha vannak ötleteid! Szép napot kívánok: Orsi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...