2010. július 11., vasárnap

Az apa szerepe a szoptatásban

A cikket férfiként, Jarold T. Johnson Jr. szoptatási tanácsadó és szülés körüli segítő irta. Arról ír, hogy ezekben a minőségeiben gyakran keresik meg azzal akérdéssel, hogy mi csinálhat egy apa az újszülött körül. Én is azt tapasztalom, hogy az apák sokszor kirekesztve érzik magukat és nem találják a helyüket új családjukban.
Nekem nagyon nagy segítség volt a férjem, amikor a hormonok változása és új szerepem bizonytalansága közepette, minden addig tanult és hallott információt feledve estem kétségbe, amikor találkoztam néhány gyakorlati problámval. Ekkor férjem higgadtan, gyakorlatiasan állt mellettem, hogy túl legyek a pánikon. Sok helyen az apa feladata a fürdetés, hogy ő is be tudjon kapcsolódni. Azt is hallottam már, hogy azért jó a cumisüveges táplálás, mert azt az apa is etetheti a babát. A cikkben nagyon konkrétan leírja az írója, hogy milyen konkrét, fontos feladatokat láthat el az apa a szoptatás körül is. Íme:


Mint laktációs (szoptatási) tanácsadót és szüléssegítőt, aki emellett hét gyönyörű gyermek apja, gyakran keresnek meg azzal a kérdéssel, hogy mi a véleményem az apák szerepéről a szoptatásban. Azt kérdezik tőlem, hogy mi az apák szerepe a szoptatásban? Mit tud tenni egy apa? Mit akar tenni? Mit várhatunk el tőle? És ami a legfontosabb, hogyan tanítsuk meg nekik a szoptatást?
Cikk folytatása

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...