2015. augusztus 5., szerda

Cirkuszos szülinapi buli

A szülinapi gyerekbuli szervezése mostanában az egyik kedvenc témám!
Most a lányom 7. szülinapjára szervezett cirkusz témájú buliról írok egy keveset és mutatok sok képet.
A meghívó szerintem azért fontos, mert ráhangolja a szülinapost is és meghívottakat is az alkalomra

Rajzoltam egy sablont, kartonból. A jegyek benne szintén kézzel rajzoltak, perforáltak, magukkal hozták a szülinapra, ez volt a belépő. Virág is rajzolt bele bohócot amit fénymásoltam.

Előkészületek:
-A dekorációnak, egy szimbolikus cirkuszi sátort gondoltam felállítani, és sok lufit.
Dobozkartonra állatokat festettem.
A jelmezek: Mindenki kiválasztotta mi szeretne lenni. Én pop corn árus voltam, némi bohóc sminkel, a férjem bohóc, az ünnepelt kötéltáncos, a kicsi tigris és a nagy fiam, pedig porond mester. Az arcfestéseken kívül a porondmester ruháján dolgoztam. Egy hosszú ujjú piros pólóra, dekorgumiból vágtam ki az "inget és a hajtókát, nyakkendőt". A tigrisnek, hullahopp karikára krepp papírból ragasztottam tűzet.
A vendégeknek is szóltam, hogy aki akar az jelmezbe jöhet. Volt zsiráf, cica, balett táncos, varázsló és zsonglőr.
Mindenképpen szerettem volna fotó sarkot is, ehhez festettem táblákat, ami mögé lehet állni Még pár kelléket is kivágtam, bohócorr, nyakkendő.
Étel- ital
Nem akartam túlzásba esni, így csak egy pár dolgot készítettem.
Italnak szopokás tetejű üvegeket készítettem, mindenkinek névre szólóan, hogy ne boruljanak ki és hogy ne hal,mozódjon a rengeteg pohár.
Ételnek a kezdeti torta evés után
volt muffin
Pillecukor súlyzók

árultam pattogatott kukoricát az előadás közben
és végén hot-dogot ettünk

A buli
A gyerekek jelmezben érkeztek, aki szerette volna kiegészítettem arcfestéssel. Közben a többiek kibontották az ajándékokat.
A berendezett cirkuszban leültek a nézők -a belépő jeggyel lehetett elfoglalni a helyüket. Én pattogatott kukoricát árultam, kiabálva kínáltam az előre elkészített dobozokat.
Ezután jöttek a produkciók. Először mindenki kipróbálhatta magát, aztán végig mentünk a különböző szerepeken. Mindenki lehet kötéltáncos, bohóc, tigris stb.

Voltak játékok is, amit eredetileg wurstliként terveztem, de nem volt már idő összerendezni. Festettem bedobálós, lelocsolós játékot.


Volt varázslás és lufifújás és kergetésAjándékba fényképeket gondoltam, így igyekeztem sok jó képet csinálni. Ehhez csináltam pár kiegészítőt papírból.


A tortát idén nem én sütöttem, csak feldíszítettem:
Mindez nem tett ki 4 órát, így a vége felé játszottunk még embermemóriát (12 főtől érdemes). Ez úgy megy hogy 2 ember kimegy, addig a többiek párba állnak. Érdemes nem azt választani aki a legjobb barátunk, mert azt könnyű kitalálni. Megbeszélnek egy mozgást, vagy mozgássort amit mind a ketten csinálnak. Körbe ülve várják azokat akik kimentek. Ők kettesével szólítanak embereket akik bemutatják a mozgásukat. A kérdezőnek pedig ki kell találnia ki kivel van párban.

Örülök, ha tudtam adni ötletet! Jól esik ha visszajelzel ha valami tetszett vagy ha vannak ötleteid! Szép napot kívánok: Orsi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...