2015. január 14., szerda

Jobb agyféltekés rajztanfolyamon voltam

Vagy ahogy az oktató mondta jobb agyfélteke működését segítő tanfolyamon. Betty Edwads által kidolgozott módszerről van szó, ami a kezdeti akár teljesen nulla szintű rajztechnikából 4-5 nap alatt teljesen valóságos rajzokat rajzolni tudó technikával ruház fel. Egyesek azt mondják ez varázslat, de tulajdonképpen 5 alap pillér van, amit egyenként bemutat és gyakoroltat. De ami lényeges az az, hogy a bal agyféltekét kikapcsolja, ami mindig analizál és behozza a gyerekkori sablonokat így a jobb félteke veheti át a feladatot, amelyik vizuális, a jelenben és, szabad és kreatív.
Erre is vannak gyakorlatok, amiket később is érdemes megcsinálni mielőtt rajzolni kezdünk, vagy kreativitást igénylő feladatba kezdünk.
A tanfolyam után máshogy láthatjuk a dolgokat- én jelenleg mindenen azt nézem, hogy hogy kellene lerajzolni és minden időmet a rajztábla mellett tölteném. Egyszerűen másként tekintünk mindenre, pl a problémákra is, esetleg más nézőpontból.
Íme néhány kép a google segítségével, ami azt mutatja, hogy a tanfolyam elején és elvégzésével mekkora fejlődés látható. Én magam is tanúja voltam, a magukról úgy nyilatkozó csoporttársaim, hogy egyáltalán nem tudnak rajzolni, a végén gyönyörű munkákat tettek a kezdeti bénácska mellé.


Én ezt a portrét rajzoltam előtte és utána:


Képek linkje: http://faluhaz.biatorbagy.hu/programok/201310251891
http://szenyanildiko.hu/agyfelteke-teszt-jobb-agyfeltekes-rajzolas/

Örülök, ha tudtam adni ötletet! Jól esik ha visszajelzel ha valami tetszett vagy ha vannak ötleteid! Szép napot kívánok: Orsi

1 megjegyzés:

  1. Nagyon szuper lehet egy ilyen tanfolyamon részt venni. Kár, hogy - legalább is nekem - húzós az ára:( Pedig a főzésen kívül még a rajzoláshoz lenne kedvem:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...