2013. június 3., hétfő

Farönkből Tündérházikó

Megmutatom, hogy alakult a szépséges tündérházikó:

Ez volt a kiinduló pont (képek később töltök a tönkről). A kertben kivágták a körtefát. Mikor ezt a darabját megláttam, akkor egyből az jutott eszembe, hogy ez tündérlaknak termett. Ugye?
 A tetőcserepeket levegőn száradó agyaghatású gyurmából készítettem. Egyszerűen kinyújtottam, felkockáztam,
 és ceruzára ráhajtottam.
 A felét Virág csinálta. Nem mondhatjátok, hogy bonyolult feladat.
 Szépen alulról felrakosgattam, meleg ragasztóval a tetőre,

 Az ajtó felé pedig egy botocskát rögzíttetem, erre jöhettek ismét a cserepek.
 Az ajtót és ablakot is ebből az anyagból készítettem. Az ajtó dupla anyag. Tűvel csíkokat húztam rá és kis köröket rajzoltam, faminta gyanánt. Aztán befestettem őket, majd ragasztópisztollyal kerültek a helyükre.
 Hátul az egyik ághoz kapott egyet keresztbe, ezen lóg a hinta.
Először szerettem volna kivésni, üregesre csinálni, de a körtéfa, nagyon keménynek bizonyult így egy óra kemény munka után hagytam. Ennek eredménye egy centis bevésés a rönk kisebbik részén. Ebből lett a terasz. . Kis gallyakból metszőollóval darabokat vágtam, és felragasztottam korlátnak. Egy nagyobb gally és egy kiálló farész között madzagot húztam és kiteregettem babaruhákat száradni, hátha a tündéreknek szüksége lesz rá :)
Kerültek filc hozzávalók is. Két gombát ragasztottam és egy makkból pedig a lámpa lett az ajtó mellett. Nézzünk szét otthon vannak -e kellékek. Találtam kis kosárt és kis cserepeket :) A létrát (ami a kőhöz van támasztva) szintén botocskákból ragasztottam.
Fontos figyelni az adott fa adottságaira és ennek megfelelően alakítani :) Én egy délután alatt elkészültem vele, de legalább három hetet nézegettem, tervezgettem, mit szeretnék és hová elkészíteni.


Örülök, ha tudtam adni ötletet! Jól esik ha visszajelzel ha valami tetszett vagy ha vannak ötleteid! Szép napot kívánok: Orsi

5 megjegyzés:

  1. Orsi ez nagyon szuper lett! Látszik, hogy sok időt fordítottál az előkészületekre. Ha lenne időm, én is készítenék. Jól jönne az iskolában is most egy projekthez. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát rajta! Már látom, hogy ebből lesz valami :) Akár a gyerekekkel :)

      Törlés
  2. Hű, Orsi! Ez meseszép! Mi is ki fogjuk próbálni, csak legyen egy kis jó idő!

    VálaszTörlés
  3. Kellemes időtöltést nektek :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon ügyesek vagytok!!! Szuper!!!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...