2011. szeptember 14., szerda

Az újrahasznosított hajó, ami nem süllyed el

Az ötlet nem az enyém, de sajnos nem találom, hogy hogy hol láttam. Pedig igazán fantasztikus és működő ötlet! Végre egy hajó ami nem borul fel és nem süllyed el az első 5 percben, és amennyire tapasztaltuk, azután sem :)

Az elv pedig a kövekező: Egy kifogyott lapos műanyag flakonra (pl. samponé) erősítjük rá úgy a vitorlát, hogy nem fúrjuk ki (tehát nem lékeljül meg). Parafa dúgóba, vagy hungarocell darabba furjuk a rudat(hurkapálcikát) , amit befőttes gumival (jelenesetben, mivel az nincs itthon, az egyiknek Virág hajgumija lett az áldozata, a másikat, pedig madzaggal kötöttem oda) erősítünk fel. A vitorlavászont -lehet négyzet vagy a klasszikus háromszög alak- erősíthetjük az egyenes oldalait szintén hurkapálcával és kilyukasztva felfűzzük az árbocra.

Persze lehet ezt még fokozni. Szép vitorlát varrni monogrammal vagy kalózjellel, amit az árbocra öltünk. Hiszen ez egy tartós darab, tehát nem egy alkalomra készül. A hajóhoz kötöttem egy guriga cérnát, így Marci ki tudta engedni és visszhúzni. Nagyon élvezte :)
Posted by Picasa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...