2009. november 12., csütörtök

Scrapbook

Első scrapbook fényképalbumom a keresztlányom első szülinapjára készült. Azóta is nagyon szereti nézegetni, az első éve történéseiről készült képeket. Azt gondolom, szinte minden kisgyermek szereti ha róla mesélnek. Különösen fontos lehet pl. egy kistestvér születésénél, hogy lássa vele hogy is történt. Vagy késöbb amikor kérdései lesznek arról az időről amikorról még nincs élménye, jó átnézegetni ezt a feljegyzésekkel teleírt (amik úgyis elfelejtődnek), szerettel készített albumot. Íme néhány kép:


A címlap



A betűket sajátkezüleg gyártottam. Amihez passzoló háttért ragasztottam a körülvágott fénykép mögé. És akrill festékkel festettem be a füzet elejét.







Két összeillő karton és egy általam készített címke.
Felhasználtam a természet fotóinkból is a díszítésre

Az ötleteken éjszakákon át gondolkodtam. Letettem a képeket és a papírokat egymás mellé és rakosgattam, párosítottam hogy is lenne a legjobb. Volt hogy utánna pótoltam valamilyen kelléket. Ez a kedvenc oldalam.


Itt különböző kartonokból vágtam különböző alakú téglalapokat, amikbe Anna első szavai, elindulásának ideje stb. fog kerülni.
Itt a díszítést matricákkal oldottam meg.



A betűket lehet előregyártottan vásárolni, többféle stílusban és technikával lahat beilleszteni. Ezt a nagybetűt egyszerű kartonokból vágtam ki. A virágokat szintén, és a ráragasztott gombtól lett domború.








Ez egy nagyon minimalista, egyszerű és kevés technikát felhasználó  album. A megoldásoknak a képzelet szab csak határt (no meg a pénztárca).
Egyéb ötleteket, technikákat a http://budahazibrigitta.blogspot.com/ és a
http://www.scrapbook.com/ oldalon találsz.
Remélem elkezdtek cikázni az ötletek a fejedben!

2 megjegyzés:

  1. Orsi, de jó, hogy megmutattad!!! Teljes szívvel mondom, büszke lehetsz az első albumodra! Minden itt kezdődik! Olyan édesek a képek, jók az ötletek, kedves az egész. Igazi kincs lesz számára egész életében ez az album! Szeretettel gratulálok!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Gigi! Te hoztad meg az ihletet :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...