2014. november 16., vasárnap

Osztályközösség javító festés

A mai ötletemet elsősorban tanítóknak ajánlom, de családban is el tudom képzelni. (Vagy akármilyen csoportban ahol ez alapján át lehet beszélni az együttműködési szabályokat is) A Pinteresten találtam az eredeti ötletet, angol szöveggel. Azt fordítottuk németre.Magyarul így hangzik: Mindannyian mások vagyunk, de ebben az osztályban együtt úszunk.
Virág lányom első osztályába vittem az ötletet és segítettem a kivitelezésben is.
Az alap ötlet az volt, hogy mindenki elkészíti a saját halát, aztán beszélgetünk róluk.
Rajzoltam hal sablonokat, különböző alakban, és nagyságban. A gyerekek ezek közül választhattak. Több féle technikát is felajánlottam.
- Krepp papír galacsinokkal teleragasztani a kartont
- színes papír csíkokkal teleragasztani a sablont
- zsírkrétával mintákat rajzolni, majd vízfestékkel átfesteni, így ha elég vizet használtunk akkor meglátszik a minta, mivel a zsírkréta taszítja a vizet
 A legutóbbit választotta szinte mindenki. Csináltam bemutató darabokat, amiken különböző minták voltak, csiga vonal, hullám stb. Ötletek a halak mintáihoz ITT.
Miután befejeztük a munkát, jó alkalom adódik arra, hogy elbeszélgessünk arról, hogy mennyi féle halacskánk lett, mindegyik más, mint ahogy a készítője is. De mégis mindannyian beleférünk a tóba/tanterembe és itt együtt úszunk/vagyunk. Ha bátrabbak vagyunk akkor megnézhetjük ezeket a másságokat, akár kiterjesztve egy szélesebb körre is és beszélhetünk a fogyatékokról, hátrányos helyzetekről is.

Jó ránézni, hogy ilyen színes és mindenki más, ugye?


Örülök, ha tudtam adni ötletet! Jól esik ha visszajelzel ha valami tetszett vagy ha vannak ötleteid! Szép napot kívánok: Orsi

2 megjegyzés:

  1. Azt hiszem most megleltem a jövő évi ajtódekorációmat! Köszönet érte! Békés, boldog új esztendőt kívánok! :) Ildikó (így ismeretlenül )

    VálaszTörlés
  2. Nagyon örülök Ildikó! Jó alkotást!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...