2011. február 27., vasárnap

Bolt csináltunk polcból

Már régóta tervezgettünk boltot vagy valmi kis elárúsító helyet csinálni a gyerekeknek. A gyerkszoba.hu-n láttam egy IKEÁs cipőtartó polcokból összeszereltet, beleszerettem. De ez a fajta polc már nem kapható :(
Végig néztük faárúházakba miből is lehetne összerakni, de végül is ismét az IKEÁnál kötöttünk ki.
Ezt a polcot néztük ki, vettünk kettőt és elkezdödött a szerelés-tervezés párhúzamosan.



Végül is így haladtunk: Az egyik elemnek az alsó két polcát tettünk be (ill. középre egy pluszt), így összeszerelve az állvánnyal, majd levágtuk az eső léceket a polcig a hátsókat pedig az ívben kiszámolt tetőig. A hátsót szinténösszeszereltük három polc magasságig (ide még befogunk rákni egy pluszt a 2. és 3. közé. És szintén ívesre vágta a férjem. (ezt célszerű az összeszerlés elöt megtenni).

A levágott léccel pedig összeszögelte a polcokat alul és az egyik oldalán derék magasságban. Én kiszabtam egy tetőnyi anyagot és vékony lécekre fel szögelvee elől- hátul felszögeltük a helyére. Ez egy éjszakai műszak volt, 4-5 óra.


Aztán már csak a megtöltés hiányzik. Polárból és filcből varrtam bele zöldségeket, gyümölcsöket, fagyit és süteményeket, és büfé kellékeket. Ezek leírását késöbb tervezem. Tettünk bele még dobozokat, melyeket univerzálisan használnak fel.

A játékot pedig lehet színesíteni bevásárló lista rajzolásával (az enyéim még csak azt tudják), játékpénzzel, mérleghasználattal.

A múltkor pl. egy komplex játékot játszottunk el. Megterveztük mit főzzünk, összeírtuk a bevásárlólistát, ezt Marci lerajzolta, elment bevásárolni,Virag volt az eladó, ő megkeresgette a boltban. Majd megfőzték a menűt a babakonyhában és együtt elfogyasztottuk Simivel a vendéglőben, ahol szintén a nagyok szolgáltak fel a pincér jelmezben :)
Posted by Picasa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...