2012. június 27., szerda

Bodza krémes torta


A férjem szülinapja alkalmából kreáltam ezt a tortát, éjfélkor.
Szerettem volna, ha a bodza íz megjelenik benne, ezért olyan hozzávalókat választottam amik kiteljesítik és nem elnyomják.  Szépen, nem tolakodóan ott is van. A tésztába egy kis dió került, a krém pedig mascaponés, természetesen a bodzadzsemmel. A tetejére pedig egy kis körtét tettem, mert nekünk mindig fontos a gyümölcs is.

Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg liszt
1 evőkanál púpos darált dió
15 dkg vaj
15 dkg cukor
1 tojás
csipet só
1 citrom héja és leve

Mindezt fogtam és összegyúrtam, majd egy kicsit pihentettem a hűtőben. Belenyomkodtam a tortaformába és babot tettem nehezéknek, hogy ne emelkedjen fel. 10 percig ezzel és 10-ig anélkül sütöttem.
Krém:
250 ml mascapone
2 dl tejszín
bodzadzsem
és a tetejére körte befőtt

A sajtot kikeverem a bodzadzsemmel. Ezt használtam édesítőnek is, így ízlés dolga, hogy mennyit is rakunk bele. Én egy kis üveg felét. Aztán belekeverjük a felvert tejszínt óvatosan. A tésztát is bekentem dzsemmel és bele simítottam a krémet. A tetejét kiraktam körtével.


Örülök, ha tudtam adni ötletet! Jól esik ha visszajelzel ha valami tetszett vagy ha vannak ötleteid! Szép napot kívánok: Orsi

5 megjegyzés:

  1. Nade Orsi, ez annyira jó ötlet! Lenyúlhatom majd az őszi segítsütihez?
    Természetesen a forrás megjelölésével.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megtiszteltetés Virág! Gondolom előtte a család is lepróbálja ;)

      Törlés
    2. Naná, hogy teszteljük, hetente kétszer is akár! :)Köszi az ötletet! :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...