2010. június 14., hétfő

Kell-e a tanfolyam?

Egyre több olyan családdal találkozok, akik szeretnénk hordozni, jó dolognak tartják, vagy kapnak kölcsön kendőt, de nem tudják megkötni, vagy nem helyesen. Egyre több rosszul felkötött babával találkozom, akikre nem jó ránézni. Látom ezeken a szülőkön, hogy többnyire élvezik azt hogy a gyermekük ott van az ölelésükben és átélik ennek minden praktikus vonzatát. De azt is látom, hogy sokszor kényelmetlen nekik így hordozni, de még mindig jobban elfogadják ezt mint a babakocsit pl. Meggyőződésem, hogy jót akarnak a babájuknak, csak nincsenek meg a kellő információjuk.

Saját élmény

Amikor első fiunk Marci megszületett dúlám mutatott egy kötést és felhívta a figyelmemet mire figyeljünk a megkötéskor. Alig vártuk, hogy elmehessünk tanfolyamra, amit 10 napos korában meg is tettünk. Számomra fontos volt az hogy minél többet megtudjak a hordozásról, és hogy, hogy biztonságos a törékeny babánknak. Aztán elmentünk a háti és csípőn hordozós tanfolyamra is, de sajnos ezt nem sikerült elsajátítani a férjemmel ezen a tanfolyamon. A lányommal hallottam egy hordozós iskoláról (Beli Buba) ahol szakszerű hordozás lehet tanulni. Hát elmentünk Virággal és egy nagyon pozitív élményben volt részem, ahol megtanultunk (persze nem kis gyakorlással) a háti és csípő kötéseket.
Mit kapsz egy tanfolyamon*?
- Elméleti háttéranyagot kapsz és képes kötés leírást

- Kérdéseidre szakszerű választ kapsz, elmondhatod kételyeid, aggályaid

- Személyes segítséget kaphatsz a számotokra legmegfelelőbb hordozóeszköz kiválasztására, hordozókendő kipróbálási és vásárlási lehetőség

- ortopédiailag helyes kötéseket ismerhetsz meg

- testalkatodnak, a babád igényeinek, külön kívánságodnak megfelelően személyre szabottan tanulhatsz

- praktikákat ismerhetsz meg (hogyan szoptass kendőben, hogyan hordozz hidegben melegben, mire kell figyelned a hordozásban, hogyan válaszolj a furcsa kérdésekre…)

- állandó konzultációs lehetőség


Tehát a lényeg, hogy minden baba és mama páros más és más. Másak az adottságaik, a teherbírásuk és az igényeik. Erre személyre szabottan tud kötéseket mutatni egy tanfolyamvezető, aki rögtön tudja korrigálni az esetleges hibákat, amik így nem okoznak nehézséget vagy kényelmetlenséget a jövőben. A képes leírásokban elvesznek az olyan apró információk (mint pl. hol ne csavarodjon, vagy mit kell meghúzni) amik biztosítják a kényelmes és helyes hordozást.*Beli Buba babahordozó iskola tanfolyamai (www.hordozokendo.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...